Home Ontdek Hamburg 11x unieke kerstmarkten in Duitsland

11x unieke kerstmarkten in Duitsland

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Heb je zin om naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan, maar ken je het idee van de huis-tuin-en-keuken-kerstmarkt nu wel? Lees dan gauw verder, want ik heb maar liefst 11 bijzondere kerstmarkten in Duitsland voor je verzameld die net even anders dan anders zijn. Deze kerstmarkten op bijzondere plekken mag je deze advent niet missen:

Santa Pauli Hamburg

Santa Pauli, Hamburg

Natuurlijk beginnen we in Hamburg, bij de spannendste kerstmarkt in het lijstje: Santa Pauli. Waar je intiempiercings laat zetten, een vibo koopt en waar en Santa uit de kleren gaat! Olala!
Info: website van Santa Pauli

Mosel-Wein-Nachts-Markt

Onder Traben-Trarbach loopt 22 kilometer aan wijnkelders.  Acht van deze wijnkelders veranderen deze winter in de Mosel-Wein-Nachts-Markt. Hooftthema? Wijn, natuurlijk!
Info:  website Mosel-Wein-Nachts-Markt

Weihnachtlicher Rammelsberg

De derde advent begint met het Lichterfest in de mijnen van werelderfgoed Rammelsberg, compleet met rondleiding door de mijn en een ondergrondse kerstmarkt. 
Info: Rammelsberg.de

Weihnachtsmarkt im Kloster Graefenthal

Het tweede adventsweekend wordt Kloster Graefenthal, bij Kleve, dus vlak over de grens, een heus kerstsprookje. Incl. middeleeuwse muziek en hapjes. 
Info: Weihnachtserlebnis Graefenthal

Pink Christmas in München

Klein, maar fijn, en na twee jaar weer terug: de LGBTQ-kerstmarkt in München, dit jaar klimaatneutraal. En roze, heel erg roze. 🙂
Info: Pink Christmas München

Waldweihnachtsmarkt

Kan het je niet kitscherig genoeg? Dan op naar het romantische landgoed Krumme met zijn bossen in Velen! Op de Boskerstmarkt bieden 200 kraampjes handwerk, kunst en kerstlekkernijen aan. Meer dan een miljoen lichtjes zorgen voor de romantiek. O, en ruim duizend dennenbomen en een inloopkerststal.
Info: Velener Waldweihnachtsmarkt

Schwimmender Weihnachtsmarkt

Havenstadje Emden heeft natuurlijk ook een kerstmarkt, de Engelkemarkt. En deze kerstmarkt is een feestje voor zeebonken. Een deel van deze markt bevindt zich namelijk op de museumschepen in de haven.
Info: Emder Engelkemarkt

Ravennaschlucht

In de Ravennaschlucht in het Zwarte Woud vind je een romantische kerstmarkt onder het 40 meter hoge en spectaculair verlichte viaduct van de Höllentalbahn. Als bonus kun je meelopen met een fakkelwandeling. Om in de kloof te komen neem je de gratis pendelbus vanaf de stations in de buurt.
Info: Hochschwarzwald.de

Weihnachtsmarkt Ravennaschlucht

Vogtsbauernhof 

Tegen de achtergrond van zes boerderijen in het Zwarte Woud uit de 16e-18e eeuw kom je in het derde adventsweekend op een heel bijzondere manier in stemming. Op de kerstmarkt in het openluchtmuseum Vogtsbauernhof! Hier smul je lokale gerechten. Zeker proberen: Schwarzwälder Kirschstollen.
Info: Vogtsbauernhof

Hafenweihnachtsmarkt Lindau

Kerst aan de Bodensee, kan het romantischer? De havenkerstmarkt in Lindau heeft bovendien een sprookjesbos, knutselsessies voor kinderen, adventsrondleidingen door de stad, en niet te vergeten nachtwachtrondleidingen. Meer kerst nodig? Vanaf eind november kun je via ‘kerstschip’ MS Austria vanuit de haven naar de twee kerstmarkten in Bregenz.
Info: Lindauer Hafenweihnachtsmarkt

Granitweihnacht in Hauzenberg 

Kerstmarkt in de steengroeve? In het Beierse stadje Hauzenberg vind je wat je zoekt. De voormalige steengroeve Stoabruch is tijdens de advent versierd met kerstlichtjes en kraampjes met handwerk uit het Beierse Woud en Zuid-Bohemen. Ook leuk: de als levende kerststal en concerten en films op de rotswand.
Info: Granitzentrum

Psst, nog meer Duitse kerstmarkten die de moeite waard zijn!

Na, dat waren ze, 11 bijzondere kerstmarkten in Duitsland. Maar… we zijn nog niet klaar, natuurlijk. Ik heb er nog veel meer voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

11x Kerstmarkten in Duitsland die je dit jaar zeker moet bezoeken.

Op naar Duitsland!

Hoog tijd om de kerstmarkten in Duitsland onveilig te maken, dat is duidelijk. Spring dus lekker in de trein, vind een knus hotel en tuf de grens over. Om vast in de stemming te komen heb ik hier een lekkere stapel #boekentips voor je.

Bijzondere kerstmarkten in Duitsland | Standort Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid