Home Ontdek Hamburg Vapiano Altona

Vapiano Altona

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dikke sokken en warme chocolademelk waren niet per se de ingrediënten die ik had klaar gelegd voor de lente, maar ze blijken toch wel essentieel de laatste weken: ook in Hamburg is het weer wat onbestendig (…), maar de uitvinding van fleece helpt om dat de pret niet al te zeer te laten drukken. (Voor Hamburgse lentetips en lenteplaatjes verwijs ik je graag deze kant op).

Met mijn winterjas aan deed ik de afgelopen tijd deed ik vooral dingen ‘voor mezelf’ – wat zoveel wil zeggen als dat ik er geen van foto’s nam en de dingen gewoon weer eens beleefde met mensen die sowieso niet op internet willen, zonder (al te vaak) te denken ‘oh, hier kan ik voor werk nog iets mee’. Het bleek ook een goede tijd om de Wallander-serie te bingewatchen, trouwens.

Maar de geboorte van Vapiano Altona, die moet ik natuurlijk wel even vermelden. Sinds de aankondiging dat er een Vapiano op de Bergspitze zou komen, en dat is inmiddels twee jaar geleden, wachtte ik namelijk met smart op de opening. Jawel, gewoon een ketenrestaurant. Niks hips aan. Maar ik ben ook niet hip.

M20160430b_Standort Hamburg Vapiano Altona

Vapiano Altona is de vijfde Vap in Hamburg, en de eerste die zich op Katzensprung van mijn huis bevindt. Veel buurtbewoners waren niet zo gecharmeerd van het idee dat er een Vapiano naar Altona kwam (wat misschien ook helemaal niet erg is, want Vapiano’s hebben de neiging snel vol te lopen, en als die mensen weg blijven, is er meer chocoladetaart ruimte voor mij).

Vapiano is namelijk een keten en daar zijn ze hier met name in Altona/Ottensen/St. Pauli niet zo wild van, want ketens, die zijn van de duivel, schijnbaar, en daar moet je tegen demonstreren.* (Ondertussen koopt iedereen zijn zeep natuurlijk gewoon bij de Budni en zitten TK Maxx en H&M hier ook bepaald niet zonder klanten, maar laten we niet kniesoren.)

Ik ben een groot voorstander van kekke winkeltjes en tentjes waar je leuke spullies kunt kopen en eten die je elders niet tegenkomt. Maar mijn favorietste winkel allertijden is een keten (namelijk de HEMA, en die zit niet eens in Hamburg, boehoe).

Nu zijn de meeste ketens zijn niet bepaald geschikt materiaal om over naar huis te schrijven, en misschien is Vapiano Altona dat ook niet, maar dat kan me even niets schelen.

M20160430e_Standort Hamburg - Vapiano Altona
Kruidjes met uitzicht op de Ikea… (Deze foto geeft ook goed weer hoe belangrijk ik het vind om goede foto’s te nemen als er eten op mijn bord ligt en wijn voor mijn neus staat ;))

Want:

  • het is makkelijk om ‘even snel ergens te eten’;
  • de Shiraz is buitengewoon fijn;
  • de toko is zeer geschikt om alleen heen te gaan met een boek en/of pen en papier, maar ook om in gezelschap pizza’s uit elkaar te scheuren;
  • Death by Chocolate. Dat is de chocoladetaart, waarvoor altijd nog net een plekje over moet zijn.

Koninginnedag (dat bestaat voor mij nog) vierde ik dus in de vers geopende Vap, met een glas Shiraz op de majesteit (Beatrix, dus) en Caesar Salad en pizza en uiteraard een Death By Chocolate om het allemaal af te ronden. (Ja, ik heb meteen voor de hele week gegeten, lekker makkelijk 😉

Dus. Vapiano Altona, je vindt ‘m op de Bergspitze, op de hoek Große Bergstraße en Neue Große Bergstraße. Tegenover Ikea. Dan weet je waar ik voortaan chocoladetaart zit te eten.

M20160430c_Standort Hamburg - Vapiano Altona

* Ik ben me ervan bewust dat er ook veel verhalen gaan over wangedrag van Vapiano-management tegen het personeel. Dat is natuurlijk onfris. Maar als je mijn toegang tot chocoladetaart en Shiraz in gevaar brengt, onstaat er toch al vrij snel een Don’t Come Between The Nazgul And Its Prey-situatie…

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Esther 1 mei 2016 - 10:47

Mensen die in één middag een enorme salade, een pizza én ene chocoladetaart wegkrijgen met wijn behoren voor mij tot de Alpha-menschen (en ik verkeer graag in hunner gezelschap).

Antwoorden
Fem 2 mei 2016 - 07:01

Haha 😀 Ik houd graag de lokale horeca in stand 🙂

Antwoorden
Margot 1 mei 2016 - 16:00

Jaaa Vapiano! Daar zou ik elke avond wel kunnen eten! (En dan ook elke avond de pizza pesto con spinaci, vermoedelijk.)

Antwoorden
Fem 2 mei 2016 - 07:03

Haha, ik wissel ook niet erg af met gerechten – Ik noem dat merkvastheid 😉

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid