Home Emigratie Waarin ik verhuis naar Altona

Waarin ik verhuis naar Altona

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Moin! In deze blogpost vertel ik hoe ik in 2013 naar Altona verhuisde. Ben je zelf ook van plan om in Hamburg te gaan wonen? Bekijk dan hier al mijn tips: verhuizen naar Hamburg.

Ik observeerde deze week het volgende:

1. het is warm, en ’s avonds regent het, bij voorkeur wanneer ik mij met mijn bagage tussen woning A en woning B beweeg;

2. mijn luchtige kleren en mijn regenbroek bevinden zich in mijn koffer. Mijn koffer op zijn beurt bevindt zich bij vrienden van mij, die deze week niet in Hamburg zijn;

3. ik heb in totaal het onwaarschijnlijke aantal van 6 paar schoenen meegenomen naar Hamburg. Vijf paar zitten in voornoemde koffer, het ene paar dat ik bij de hand heb, is kapot.

Dat daargelaten zijn de verschillende etappes van de verhuizing binnen Hamburg goed verlopen, en zit ik nu in mijn schöne Altbauwohnung, zie onderstaande details.

Doormat

Ik zit dan wel net niet in St. Pauli, maar toch… De huisbaas is St. Pauli fan.

Zoutvaatje

Dit noem ik nog eens een pepermolentje!

deurknop

Mooiste deurknopje in het huis is gebruikt voor, jawel, de meterkast.

Klok

Volgende etappe in Project Volksverhuizing is de reis naar NL, en dan, geht’s richtig los, want dan moet er aanzienlijk meer spullies georganiseerd worden en mee naar Hamburg gesjouwd worden…

Op naar Hamburg!

Kun je nou zelf niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

jessie 9 mei 2013 - 07:16

Wat een mooie deurknop! Doch enigszins apart dat ie voor de meterkast is.

Antwoorden
Fem 9 mei 2013 - 08:31

De meterkast bevindt zich ook nog eens in de wc….

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid