Home Duitse steden Mocht ik niet terugkomen…

Mocht ik niet terugkomen…

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je dit leest, ben ik op reis en zie ik er waarschijnlijk zo uit:

Dirndl - Fem op reis

of anders waarschijnlijk zo:

Halloween - Heks - Fem op reis

Ik duik namelijk speciaal voor jullie, en in het kader van mijn integratie in de wereld van het Oktoberfest en Halloween. Ja, ik weet het, een cursus Photoshop is misschien een beter idee. Maar hee, je moet ergens prioriteiten stellen, can’t have it all hè!

Een heldhaftig tripje naar het Europa-Park

Dit alles doe ik in het Europa-Park, in het diepe, diepe zuiden van Duitsland. Ik ga oktoberfeesten, achter de schermen kijken bij de Halloweenparade en me laten vertroetelen in het Bell Rock hotel.

Maar omdat ik eigenlijk een beetje een watje ben en ik een beetje bang ben dat ik in een van de 16 hele enge achtbanen moet, ben ik er nog niet helemaal zeker van hoe ik dit alles doorsta, vandaar dat ik vast naar jullie zwaai, mocht ik niet terugkomen, of mocht ik in mijn Dirndl Hamburg niet meer binnengelaten worden.

Ik ga overigens ook eten in ’s werelds eerste Foodloop restaurant. Dat lijkt me dan weer meer iets voor mij. Als ik het goed begrijp, gaat mijn eten daarbij in een achtbaan, en niet ikzelf:

En een stedentrip Freiburg

Ik combineer de spanning&sensatie van de achtbanen (OK, pure angst, jij je zin) met een stedentripje aan Freiburg, waar ik bij goed weer de botanische tuin in wil duiken, oude gebouwen wil bekijken, en als ik me heldhaftig voel het kabelbaantje op wil nemen naar de Schlossberg – met mijn hoogtevrees is dat ook al een soort achtbaan. Bij pisweer zijn er musea, en anders ga ik in het gebouw hieronder gewoon wijn lurken (of het nou een restaurant of kroeg is of niet).

Update: het kwam vooral neer op wijntjes... ;)

Maak een wijntrip naar Freiburg

En Basel? Wer weiß!

Vliegen doe ik over Basel, dus als ik nog tijd over heb wil ik, voor het buitenlandgevoel, een glimp opvangen van de Altstadt.

minitrip-naar-basel

Als het allemaal goedkomt…

… lees je volgende week over mijn avonturen in het park, al dan niet met dirdnl (maar verheug je niet al tezeer op de dirndl, want waarschijnlijk eher nicht), mijn aanraders voor Freiburg en eventueel Basel.

Bronnen foto’s: dirndl en heks, met mijn hoofd erop. (duh, maar dat moet ik er nu eenmaal bij zeggen).

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Leonieke 30 september 2014 - 13:52

Spannuuuund!

Antwoorden
Fem 2 oktober 2014 - 20:12

Was ’t zeker! En ik ben weer teruggekomen ;)

Antwoorden
Simone 2 oktober 2014 - 05:23

Have fun! En neem zo’n fout kostuumpje mee terug….:)

Antwoorden
Fem 2 oktober 2014 - 20:13

hehe, tnx. Het was heel gezellig :) Zonder dirndl teruggekomen, dat dan weer wel.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid