Home Ontdek Hamburg Maak een wandeling door Eimsbüttel

Maak een wandeling door Eimsbüttel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eimsbüttel is misschien niet de eerste wijk die in je opkomt om in Hamburg te bekijken. De grote musea en bezienswaardigheden van de stad vind je hier niet. Maar fijne restaurants, bars en winkels des te meer! En met alle mooie Altbaupanden en street art die je in Eimsbüttel tegenkomt zit het eigenlijk met die bezienswaardigheden ook wel snor.

Ik heb een korte wandeling van ongeveer een uurtje voor je samengesteld die je langs een paar van de leukste adressen van Eimsbüttel leidt. Wandelschoenen aan, los geht’s!

Wandeling door Eimsbüttel

Wandeling door Eimsbüttel: wat ga je zien?

Lengte: 4,7 km
Duur: ong. een uur
Begin- en eindpunt: S/U Sternschanze
Kaartje en routebeschrijving vind je onderaan deze post.

Weidenallee

Meteen in de Weidenallee komen we een aantal leuke plekken tegen waar we mooie spulletjes voor thuis kunnen kopen of kunnen genieten van een goed glas wijn. Of een stuk kaas:

Stadtkutter – Stadtkutter, op no. 17, begon ooit als popup store maar was zo’n succes dat er sinds vorig jaar een permanente winkel is. Voor originele souvenirs uit Hamburg ga je hier naartoe. Alle producten in de winkel komen van Hamburgse producenten en ontwerpers.

Lees ook: Het betere souvenirshoppen in Hamburg

My Supper – Feinkost uit Hamburg (chocolade, mensen, chocolade) en wijn, geschenkverpakkingen en kopjes onder het motto ‘Alle Tassen im Schrank‘.

MyLys  – Op no. 12 kunnen de craftliefhebbers hun hart ophalen aan de mooiste wol van over de hele wereld, of… koffiedrinken. MyLys is namelijk niet alleen een wolwinkel, maar ook een café.

Wolwinkel tijdens een wandeling door Eimsbüttel

Witwenball – Wijnbar en restaurant Witwenball (‘weduwenbal’) heeft behalve een mooie naam ook meer dan 250 wijnen om uit te kiezen. Je vindt ze op no. 20.

Il Peccato – Meer wijn op no. 25, in wijnhandel Il Peccato. Ernaast koop je andere Italiaanse producten, en daar weer naast eet je een pizza bij L’Incontro.

Beyond Beer – Maak kennis met de mooiste craft biertjes. De winkel heeft een kleine bar en organiseert proeverijen en cursussen. Oh, en ze vertellen je er graag álles over het verhaal achter hun bier. 🙂

ABC Magazin-Laden – Bijzondere (en soms obscure), klein uitgegeven tijdschriften kun je lezen en kopen bij ABC op no. 61. Hier kijkt niemand raar op als je een tijdschrift van je plank neemt en het gewoon ergens in een hoekje gaat zitten lezen. Het is zelfs de bedoeling.

Alles Käse – Kaas! Een kaaswinkel mag niet ontbreken. Alles Käse (no. 44) verkoopt kazen uit heel Noord-Duitsland. Eigenaresse Isolde weet precies waar alle kaas vandaan komt.

En ook nog in de Weidenallee: Purple & Pink (dameskleding), Hallo Kleines (hippe plek voor ontbijt of Kaffee und Kuchen) en Juwelier-Restaurant.

Kaifu-Ufer / Bismarckstraße

Aan het einde van de Weidenallee steken we de Fruchtallee over en duiken de Weidenstieg in. Wie zin heeft in groen en misschien in een duik in het zwembad loopt langs de Kaiser-Friedrich-Ufer en piept even bij het KaiFu Bad naar binnen. Wie zin heeft in 19e eeuwse Altbau en Backsteinbau loopt aan de andere kant van het water over de Bismarckstraße.

Goebenbrücke /Goebenstraße

We lopen in elk geval door tot de Goebenbrücke. Dat zijn eigenlijk twee bruggen, éen voor voetgangers en één voor fietsers. Op de hoek van de straat zit restaurant Elbe 76, dat ik een goede plek voor een brunch vind. In de Goebenstraße bekijken we meer Altbau.

Eppendorfer Weg

Bij de rotonde stuiten we op de Eppendorfer Weg. Rechts loopt die via een hoop goede restaurants en winkels door tot Eppendorf, maar vandaag slaan we linksaf.

Käppchen Cupcake Company – We gaan namelijk cupcakes eten op no. 99, bij Europa’s eerste cupcake winkel Käppchen Cupcake Company. Een piepklein en mierzoet ingericht winkeltje met goede espresso en natuurlijk enorm veel cupcakes.

Hieronder de Königin Cupcake (voor mij speciaal gemaakt met een oranje icing, want nadat vermoed werd dat ik een Deense was, viel ik al snel door de mand als Nederlandse).

(hij wilde per se op de foto met een portret van zijn baas…)

Na de cupcakes wandelen we verder om van ons geld te scheiden bij Lys Vintage (no. 8, Scandinavisch vintage design voor in huis – strakke meubels, natuurlijke kleuren).

Vanuit de Eppendorfer Weg stiefelen we via de Eimsbütteler Chaussee de Bellealliancestraße in.

Bellealliancestraße

De Bellealliancestraße is gevuld met restaurants en barretjes. ’s Avonds is het hier gezellig en druk, vooral in de zomer.

Gezellig zijn bijvoorbeeld Gloria Cafébar (no. 31-33, leuk voor ’s avonds, maar óók voor het ontbijt), Bistro Tati (FB-pagina)(no 35, wat kleiner en knusser dan Gloria), Nowa Huta (Lindenallee 37, op de hoek met de Bellalliancestraße – hier kun je eten, borrelen en naar RuPaul’s Dragrace kijken).

Altbau en street art – De Bellealliancestraße zit ook goed in de 19e-eeuwse Gründerzeithuizen en street art. En er is een kleine ‘Umsonstbibliothek’, een kistje waar je boeken die je niet meer wilt lezen kwijt kunt en waaruit je ook boeken mee kunt nemen.

Wandeling door Eimsbüttel

Vereinstraße

Kijk in de Vereinstraße vooral ook omhoog, want er staat mooie Altbau in deze straat. Ook street art vind je in allerlei kleine hoekjes (soms moet je er even een parkeerplaats voor op lopen…).

Een drankje drink je nog bij John Lemon op no. 34 op de hoek met de Margareten Straße. Loop daar ook nog even een stukje rechtsaf, om een reusachtige blauwe mural te bekijken.

Routebeschrijving wandeling

Sla vanuit S/U Sternschanze rechtsaf de Schanzenstraße in. Steek de Altonaer Straße over, rechtdoor de Weidenallee in. Deze loop je helemaal uit. Steek bij de U-halte Christuskirche (U2) de Fruchtallee over en sla (rechts van de U halte) linksaf  de Weidenstieg in.

Loop een stukje rechtdoor en sla dan of rechts de Kaiser-Friedrich-Ufer op, of aan de andere kant van het water de Bismarckstraße in. In beide gevallen loop je nu door tot de Goebenbrücke(n), waar je links de Goebenstraße in loopt.

Doorlopen tot de rotonde en links de Eppendorfer Weg inslaan. Ook deze loop je uit, tot aan de Eimsbütteler Chaussee.

Daar linksaf en meteen weer linksaf naar de Bellealliancestraße. Sla de tweede rechts de Vereinstraße in (maar pas nadat je de héle Bellealliancestraße op en neer gelopen bent). De Vereinstraße loop je uit.

Maak halverwege een kleine sprong rechts de Margareten Straße in. Aan het einde van de Vereinstraße links de Altonaer Straße op en de eerste straat rechts de Schanzenstraße in. Daar loop je terug naar station Sternschanze.

Ook leuk om in de buurt te doen

  • Ben je nog niet uitgewandeld, duik dan het Schanzenviertel in. Over deze gezellige wijk lees je hier verder: Tour de Schanze en Het beste van de Schanze.
  • Heb je slaap gekregen van al het gewandel en zoek je een hotel in de buurt? Dan is het kleine, persoonlijk ingerichte Schlaflounge in de Vereinstraße een goede keus, of kies voor boetiekhotel Fritz im Pyjama in de Schanzenstraße.
  • Spring je liever op de fiets? Lees dan Fietsen in Hamburg.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om zelf door Hamburg te banjeren, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo!

Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Esther 11 oktober 2016 - 12:27

Mmmmmmmwol… 🙂

Antwoorden
Fem 12 oktober 2016 - 09:24

hehe, dacht ik wel 🙂

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid