Home Reisinfo Update: actuele coronaregels in Hamburg

Update: actuele coronaregels in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Update april 2023: op dit moment zijn er geen beperkingen i.v.m. corona in Hamburg/Duitsland meer. Er is geen isolatieplicht of testplicht meer, mondkapjes zijn niet meer verplicht en winkels, theaters, sportscholen, scholen etc. zijn open, Veranstaltungen kunnen doorgaan. Deze pagina wordt daarom niet meer bijgewerkt, tenzij er iets verandert in de regelgeving.

Op deze pagina lees je alles over het coronavirus in Hamburg, waar je betrouwbare informatie kunt vinden en waar je rekening mee moet houden.

Je kent me, en je weet dus: ik ben geen dokter. Ik geef daarom ook geen medisch advies. Maar ik kan je wel zeggen wat er nu in Hamburg gebeurt en waar je terecht kunt met vragen.

Inhoud van deze pagina:

Kun je op dit moment naar Hamburg reizen?

Jazeker. Nederland en Belgie zijn voor Duitsland geen Hochrisikogebiete. Er is dus geen quarantaineplicht als je naar Duitsland reist. Nachweisplicht (moeten aantonen dat je gevaccineerd of genezen bent) bestaat ook niet meer. Desondanks is het natuurlijk altijd handig je (internationale) vaccinatie-QR bij de hand te hebben en sowieso om gevaxt te zijn.

Actuele coronacijfers voor Hamburg

Actuele coronacijfers vind je hier op hamburg.de.

Voor een deel mogen de Bundesländer zelf bepalen hoe de maatregelen versoepeld of aangescherpt worden. Dit betekent ook dat wat in Hamburg wel/niet mag niet per se ook voor andere Bundesländer geldt.

Actuele maatregelen tegen het coronavirus in Hamburg

De regels per 1 februari 2023

 • Alles is in principe open. Houd er wel rekening mee dat er op sommige plaatsen minder mensen binnen mogen en dat ondernemers een en ander ook zelf mogen beslissen.
 • Ook in Hamburg geldt nog steeds de Hust- & Niesetikette (in je elleboog, of nog beter: niet de deur uit als je hoest!).
 • Het dragen van een FFP2-mondkapje is verplicht in ‘medische omgevingen’ en verpleeghuizen.
 • Let op: Bundesländer mogen zelf kiezen of een chirurgisch masker voldoende is of dat FFP2 nodig is. In Hamburg zijn FFP2-maskers verplicht op alle plekken waar mondkapjes verplicht zijn.
 • Op andere plekken (winkels, musea, restaurants, clubs, enz.) is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht.
 • De 2G en 2G+-regel zijn vervallen. Ook hier geldt dat bijv. (fysio)therapeuten en dergelijke zelf mogen kiezen of ze hun praktijk wel onder de 2G-regel open houden. Bij dokters enz. geldt geen 2G-regel. (Wel mondkapjesplicht.)

Openbaar vervoer

 • In het ov zijn mondkapjes sinds 1 februari 2023 niet meer verplicht en is de situatie als vóór corona.
 • Het openbaar vervoer rijdt volgens normale dienstregeling.
 • In de bus worden geen kaartjes verkocht. Koop je kaartje vooraf online. Je kunt niet meer voorin de bus instappen, stap achterin in.

Is er in Hamburg isolatieplicht bij coronabesmetting?

Nee, de isolatieplicht bij een coronabesmetting is in Hamburg per 1 februari 2023 komen te vervallen. Maar heb je onverhoopt corona opgelopen, dan wordt wel aangeraden je minimaal vijf dagen van anderen te isoleren.

Heb je een positieve sneltest, dan ben je in Hamburg niet meer verplicht een PCR-test te laten doen.

Kinderen mogen buiten spelen als ze positief testen, maar de aanbeveling is dat ze dat alleen doen als ze geen symptomen hebben, geen contacten hebben, een chirurgisch mondkapje dragen.

Wat te doen als je in Hamburg bent en twijfelt over je gezondheid?

 • Ben je bang dat je ziek geworden bent, ga dan niet zomaar naar een huisarts, maar neem telefonisch contact op met de arztlicher Bereitschaftsdienst onder 116117. Dit nummer is 24/7 bereikbaar en je eerste aanspreekpunt als je besmetting met corona vermoedt. Hier kun je ook terecht voor tests.
 • Hamburg heeft een Corona-hotline ingericht die je bereikt via (+49) 040 428 284 000. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. Hier kun je al je vragen kwijt.

Betrouwbare nieuwsbronnen over het virus in Hamburg/Duitsland

Maak je plannen om naar Hamburg te komen, of waar dan ook naartoe te gaan, houd dan de sites van officiële instanties bij. Ga niet af op gekwetter op social media (serieus, ook voor je mentale gezondheid is dat beter van niet), maar houd het bij betrouwbare bronnen.

Informatie van de Duitse overheid

Informatie over de actuele situatie in Hamburg

Voor het laatste nieuws over lokale maatregelen, events die zijn afgezegd of verschoven kun je op deze sites terecht:

Even iets gezelligs lezen?

Dit is misschien ook handig

Bleib’ gesund en haal je booster!

Heb je deze artikelen al gelezen?

43 reacties

Annemiek Voogt 15 maart 2020 - 12:26

Goedendag

Wij als handbalteam gaan op 10 april 2020 naar Hamburg voor het Hansecup toernooi. Weet u of dit doorgaat en of het verstandig is om daar naar toe te gaan.
Ik hoor heel graag wat uw advies is

Groet Annemiek Voogt

Antwoorden
Fem 15 maart 2020 - 12:35

Hoi Annemiek,
Zo goed als alles is afgezegd, en op de website van de vereiniging is aangegeven dat ook alle toernooien etc. afgelast/verschoven zijn (https://www.hamburgerhv.de). Het helaas sowieso niet verstandig om nu te reizen: het algemene advies is blijf thuis en houd afstand, en in Hamburg is momenteel sowieso zo goed als alles dicht. Hopelijk breken snel betere tijden aan en kan de Hansecup op een later moment alsnog plaatsvinden!

Antwoorden
Ric 17 maart 2020 - 21:05

Thx voor je update’s, We volgen natuurlijk meerdere kanalen, maar die van jou steevast als 1 van de eerste 😉

Ric, (Schipper in de haven van Hamburg)

Antwoorden
Fem 17 maart 2020 - 21:24

Moin Ric, fijn om te horen, dankjewel! Het moet voor jullie ook een bizarre toestand zijn!

Antwoorden
San 27 juni 2020 - 19:58

Hi Fem,

Mijn man ligt sinds woensdag in t BG klinikum.
Nu ben ik nog steeds niet op bezoek geweest. telkens een ander verhaal. ( bezoek moet gepland worden, bezoek mag pas naar 3wk, bezoek alleen als de arts t goed vindt, bezoek mag niet)

Weet jij hoe t precies zit in t ziekenhuis in Hamburg, ik loop tegen een muur aan.

Antwoorden
Fem 28 juni 2020 - 16:27

Hi San, o bah, wat een narigheid, kan me goed voorstellen dat je gewoon duidelijkheid wilt en naar hem toe wilt kunnen gaan. Als ik het zo hoor is er niet een vast iemand die je over dingen informeert? Ik weet niet hoe ze het hebben ingericht, maar ik zou wel proberen aan te dringen op duidelijkheid – je bent z’n vrouw nota bene! Een beetje op je strepen staan wil soms nog wel eens helpen bij Duitse instanties. Ik hoop dat je snel langs kan gaan en dat je man goed herstelt, beterschap!

Antwoorden
Cristine 20 maart 2020 - 15:48

Mijn zoon is t weekend van 13, 14, 15 in Hamburg geweest en is ook uitgeweest met collega’s. Dinsdag is hij thuis gekomen en hoestte wat. Woensdag hoofdpijn en duizeligheid erbij. Donderdag druk op borst en koorts 38.9. erbij. Vrijdag uit bed 39.9 en was ook misselijk en had krampen. Huisarts gebeld, isolatie slaapkamer. Hij wordt niet getest omdat hij niet tot een risicogroep behoort. Uitzieken en bellen als hij kortademig wordt. Is er bekend of er een explosie is van corona gevallen in Hamburg?

Antwoorden
Fem 20 maart 2020 - 16:31

Shit, Christine, heftig! Er is op zich geen grotere explosie gaande dan in andere steden, maar dat was wel een weekend waarin de laatste vakantiegangers uit wintersportgebieden terugkwamen. (De 16e was eigenlijk de voorjaarsvakantie voorbij.) Hoewel deze mensen allemaal sowieso gevraagd is allemaal thuis te blijven, ook als ze geen klachten hadden, is het aantal infecties wel toegenomen. Dit werd ook wel verwacht, omdat bekend was dat er nog veel mensen op vakantie waren, maar het kan ermee samenhangen. Heel veel sterkte en heel veel beterschap voor je zoon!!

Antwoorden
michel kolm 15 april 2020 - 20:17

hallo fem
ik kom uit nederland en zou op vacantie gaan van 04/05/2020 t/m 18/05/2020
en in sleswig holstein
nu is onze vraag of we deze vacantie helemaal kunnen vergeten of zouden we na 4 mei wel vanuit nederland naar het mooie duitsland kunnen reizen
wat denk jij hier over

Antwoorden
Fem 15 april 2020 - 20:28

Hallo Michel, dat is op dit moment erg onduidelijk, maar momenteel zit Schleswig-Holstein compleet op slot en geldt een reisverbod. Er wordt echt heel streng op gecontroleerd, en ook auto’s met een Hamburgs nummerbord worden aan de grens rigoreus teruggestuurd voor niet-noodzakelijke reizen (medisch, hulp aan familie, enz.). De huidige landelijke maatregelen gelden tot en met 3 mei, mochten maatregelen daarna versoepeld worden, dan verwacht ik eigenlijk dat die versoepelingen eerst zullen gelden voor winkels en het voorzichtig openen van scholen voorzichtig, en dat toeristische reizen voorlopig niet aan de orde zijn. Ik zou het er persoonlijk helaas niet op gokken, want op dit moment wordt je gewoon keihard weggestuurd en dat zou zonde van de hele reis zijn. 🙁 Op https://www.schleswig-holstein.de/ houdt het Bundesland de actuele situatie bij. Heb je contact met de accommodatie waar je zou verblijven? (Tot wanneer kun je bijvoorbeeld annuleren? Misschien is het mogelijk om nog even te wachten tot meer duidelijk is over de situatie na 3 mei?) Ik hoop dat je snel toch deze kant op kunt komen voor een welverdiende vakantie, als het niet in mei is, dan hopelijk later in de zomer!

Antwoorden
Janneke 26 mei 2020 - 17:11

Wij hebben in februari al een hotel geboekt voor begin augustus. Geen idee of het door kan gaan, maar dat hoop ik natuurlijk wel! Ik ben ontzettend blij met jouw blog in het algemeen, en dit “corona blog” in het bijzonder! Zo is het toch een stuk eenvoudiger om de actuele stand van zaken in Hamburg te volgen. Dank je wel!

Antwoorden
Fem 27 mei 2020 - 08:24

Moin Janneke, dankjewel, fijn om te horen!! 🙂 Het is echt nog koffiedik kijken inderdaad, maar augustus duurt nog even, dus ik hoop met je mee!

Antwoorden
Saira 20 juli 2020 - 19:46

Hoi Fem, Wij hebben een airbnb geboekt in augustus in Hamburg. Begrijp ik nu goed dat privé woningen niet verhuurd mogen worden momenteel? Heb je nog corona-proof tips voor dingen om te doen voor een gezin met jonge kinderen?
Groetjes, Saira

Antwoorden
Fem 21 juli 2020 - 07:28

Hoi Saira, privéwoningen mogen inderdaad niet voor toeristische doeleinden verhuurd worden:
“Darf ich Wohnraum in meiner Wohnung für touristische Zwecke vermieten?
(Stand: 01.07.2020, 16:00 Uhr)

Nein. Gemäß § 16 Absatz 2 der Rechtsverordnung vom 30. Juni 2020 darf Wohnraum in Wohngebäuden nicht für touristische Zwecke überlassen werden. Dies bedeutet, dass weder Eigentümerinnen und Eigentümer noch Mieterinnen und Mieter ihre Haupt- sowie Nebenwohnungen an Touristinnen und Touristen vermieten dürfen.”

Antwoorden
Saira 28 juli 2020 - 05:05

Dank! De airbnb host zegt al de
Hele zomer te verhuren 😬. Bedankt in ieder geval ook voor de vele (zomer)tips op deze site.

Antwoorden
ingrid 4 augustus 2020 - 09:06

hoi,
ik kwam toevallig op jouw site terecht, omdat ik bezig ben met het organiseren van een weekendje weg, aankomend weekend. Ik zou heel graag naar Hamburg willen, maar twijfel of het veilig/verantwoord is. In Amsterdam is het nml erg druk en vind ik het onverantwoordelijk eigenlijk om daar naar toe te gaan. Hoe is de situatie nu in Hamburg? Ik had een camping in gedachten bij het Wildpark in Rosengarten. Is de bereikbaarheid vanaf die locatie prima te doen met het OV? graag hoor ik van je.
groetjes Ingrid

Antwoorden
Fem 4 augustus 2020 - 14:04

Hoi Ingrid, ik snap je zorgen helemaal, en vind het lastig er iets over te zeggen, vooral omdat ik zelf door gebroken voet momenteel niet op heel veel plekken kom. Ik was vandaag voor een doktersafspraak onderweg en vond het in St. Pauli duidelijk heel veel rustiger dan normaal, maar in Ottensen en Altona vond ik het juist dat er best veel mensen op de been waren. Het hangt er denk ik ook een beetje van af wat je wilt doen. Als je bijvoorbeeld een fiets huurt ben je flexibel en kun je makkelijk je eigen gang gaan op rustiger plekken en ook veel natuur opzoeken. Het aantal nieuw gemelde besmettingen ligt momenteel op zo’n 15-20 per dag, op een bevolking van 2 miljoen. (Dat is volgens mij minder dan in Amsterdam, maar het zegt ook niet zo heel veel.) Vanaf de camping bij Wildpark Schwarze Berge ben je in iets meer dan een uur op het Hauptbahnhof (lopen naar de bushalte Kiekeberg, dan met de bus en dan S-Bahn of Regionalbahn). Wildpark Schwarze Berge is trouwens wel heel leuk om te bezoeken. Hamburg heeft zelf ook een camping, ElbeCamp, direct aan de Elbe, naast/in natuurgebied Wittenberge. Daar kun je met S-Bahn en bus en een klein stukje lopen makkelijk komen, met de fiets ben je in 30-40 minuten in St. Pauli (langs de Elbe, autovrij).

Antwoorden
Veronique Vrugt 7 augustus 2020 - 20:05

Hoi, wij willen graag komende week een paar dagen Hamburg bezoeken.Maar ik heb een paar vragen; zijn er bezienswaardigheden open? Kunnen we een rondvaart tocht maken? Horeca is gewoon open neem ik ?;) Ik hoor graag van je!

Groetjes Veronique

Antwoorden
Fem 8 augustus 2020 - 07:10

Hi Veronique, bezienswaardigheden en horeca zijn in principe open, maar check vooraf websites etc., want veel openingstijden wijken momenteel af van de normale openingstijden, en er zijn regels voor mondkapjes, maximaal aantal bezoekers tegelijk, enz. Dat geldt ook voor de rondvaarten, maar die varen wel weer. Neem ook een flinke fles zonnebrandcrème mee, want het wordt komende week snoeiheet hier! 😉 Viel Spaß!

Antwoorden
Jet 14 augustus 2020 - 07:00

Ik ben van plan om komende week (17 tot 20 augustus) Hamburg te bezoeken. Ik vroeg me af of het aantal Corona-besmettingen hard oploopt nu, zoals in Rotterdam?

Antwoorden
Fem 14 augustus 2020 - 07:39

Moin Jet, het aantal besmettingen loopt in Hamburg ook op, maar niet zo hard als in Rotterdam. In Duitsland is besloten dat maatregelen getroffen moeten worden op het moment dat er in één week 50 besmettingen op een bevolking van 100.000 mensen in een bepaalde Land- of Stadtkreis zijn vastgesteld. Hamburg zit nu gemiddeld op 13 besmettingen per week op een bevolking van 100.000 (met een totale bevolking van 2 miljoen), dus nog ruim onder de kritische grens, en minder dan momenteel in Amsterdam en Rotterdam gebeurt. Dat gezegd hebbende maken we ons hier ook zorgen en zou ik drukke plekken vermijden. (Het Elbstrand kan bijvoorbeeld ’s middags druk zijn – zowel qua temperatuur als qua drukte is dat nu ’s morgens prettiger.) De scholen zijn wel weer begonnen, dus het wordt ook wel weer wat rustiger.

Antwoorden
Lies 28 oktober 2020 - 19:19

Bedankt Fem. Ook al kunnen we niet op stedentrip, het is fijn dat je ons zo goed op de hoogte houdt!! Volgend jaar komen we graag naar Hamburg!

Antwoorden
Willy 20 maart 2021 - 12:03

Hoy Fem,
Heb in december een auto ( MB 500 SL ) gekocht in Hamburg. Reeds 2 x afhaling uitgesteld ( 22 /2 en nu 29/3 ) wegens corona maatregelen. Bedoeling nu is om op 22/4 de wagen op te halen. Heb enkel ticket gekocht met de bedoeling om onmiddellijk met de wagen terug te keren. Lijkt dit eindelijk de oplossing te worden ?

Antwoorden
Fem 21 maart 2021 - 21:05

Ik hoop het voor je! We zitten hier weer op bekendmaking van nieuwe maatregelen te wachten (komen waarschijnlijk 22-3)

Antwoorden
Janneke 29 juni 2021 - 12:10

Hoi Fem,
Weet jij hoe het zit met kinderen onder 12 jaar? Moeten die bijvoorbeeld bij de binnenhoreca een negatief testbewijs laten zien?
Groetjes Janneke.

Antwoorden
Fem 29 juni 2021 - 17:23

Hi Janneke, goede vraag! Nee, kinderen onder de 14 hoeven niet getest te worden, wel moet bij de Kontaktverfolgung aangegeven dat ze ook aanwezig waren. Ik update de pagina meteen even, dankjewel!

Antwoorden
Janneke 30 juni 2021 - 12:53

Dankjewel! Ik kon het nergens duidelijk terugvinden, dus zoonlief en ik zijn blij met je antwoord!

Antwoorden
Erik van Turnhout 20 juli 2021 - 14:09

Wat een handig overzicht!

Op 1 augustus vertrekken wij voor een roadtrip door Duitsland, Denemarken en Zweden. We beginnen onze reis in Hamburg dus ben erg blij dat ik je website heb gevonden!

Het is een behoorlijk stap om nu op reis te gaan i.v.m. corona maar we kunnen echt niet langer meer thuis blijven, met deze informatie kunnen we er ook in Hamburg het beste van maken!

Antwoorden
Fem 22 juli 2021 - 09:44

Snap je helemaal! Veel plezier!

Antwoorden
Timmy 27 juli 2021 - 12:35

Hey Fem,

Eerst en vooral proficiat met je mooie blog.

Je schrijft dat als je met kinderen onder de 14 reist, deze zijn vrijgesteld van een covid test. Nu hebben wij hier toch verwarring over. Wij reizen met onze kinderen naar Denemarken en nu zondag 1augustus maken wij een tussenstop in Hamburg. Ons hotel zegt dat je een negatief test bewijs moet hebben vanaf 6jaar! Wij komen uit België, dus ik weet niet of er andere regels zijn als je vanuit Nederland reist.

Groetjes,

Antwoorden
Fem 27 juli 2021 - 12:50

Hi Timmy, dat klopt, de leeftijd is nu 6 jaar. Als je uit een Hochinzidenz- of risicogebied Duitsland binnenkomt gelden alle test- en quarantaineregels. De Duitse ambassade in Brussel zegt dat Belgie geen risicogebied of Hochinzidenzgebiet meer is (https://bruessel.diplo.de/be-de/-/2318032?openAccordionId=item-2320472-1-panel). Hotels hebben echter ook een testplicht (https://www.hamburg.de/faq-reisen/#14762996_14748664), dus ondanks dat jullie dan niet uit een risicolocatie komen, moeten er vanaf 6 jr. wel getest worden. Ik heb de tekst bijgewerkt!

Antwoorden
T. Van der Land 1 augustus 2021 - 10:07

Hallo!

Bedankt voor deze mooie pagina!

Ik heb echter een vraag die ik hoogstwaarschijnlijk door mijn eigen onkunde niet heb kunnen vinden.

Wij zijn een groep vriendje die in het weekend van 14

Antwoorden
Fem 1 augustus 2021 - 20:07

Hoi! Je bericht lijkt afgebroken, wanneer zijn jullie in Hamburg en wat wil je weten?

Antwoorden
Tjitze 4 augustus 2021 - 19:19

Hallo Fem,

Haha ik zie het.

Wij zijn een groep vriendje die in het weekend van 14….
-15-16 augustus verblijven op de Reeperbahn. Wat zijn de regels omtrent corona in de uitgaansgelegenheden?

mvg

Tjitze

Antwoorden
Fem 7 augustus 2021 - 16:57

Hi Tjitze, in uitgaangsgebieden (Schanze, Reeperbahn, Ottensen) is alcohol drinken/bij je hebben op straat verboden vanaf 14 u ’s middags, en in het weekend de hele dag. In heel Hamburg mag tussen 22 u en 6 u geen alcohol verkocht worden. Restaurants zijn open, festivals buiten mogen met regels ook plaatsvinden. Clubs en bars zijn echter dicht.

Antwoorden
Joep 3 september 2021 - 13:38

Hoi Fem,

In het weekend van 17-18-19 september willen we met een aantal vrienden naar Hamburg. Nu las ik dat de 2G regel van kracht is m.i.v. dit weekend. Ook dacht ik te lezen dat de nachtclubs dit weekend ook weer zullen openen. Is het zo dat de nachtclubs worden heropend vanaf dit weekend en zijn we met 10 gevaccineerde of herstelde personen welkom in de nachtclubs?

Groeten,
Joep

Antwoorden
Fem 3 september 2021 - 13:48

Ha Joep, het is nog een beetje onduidelijk allemaal, maar inderdaad mogen in principe de clubs weer open en ben je met een vaccinatie of genezenbewijs welkom. 🙂 Het loont waarschijnlijk om even op websites van clubs zelf te kijken, want nog niet alles is open.

Antwoorden
Joep 3 september 2021 - 13:57

Top! Dat is in ieder geval positief nieuws!

Heb jij toevallig nog een idee of er beperkingen zullen gelden in de nachtclubs? Of zal het weer redelijk als vanouds zijn indien ze openen?

We zullen de websites van de clubs even langslopen. Heb je misschien een link van de grotere clubs in Hamburg? Of moet je deze zelf ook opzoeken?

Bedankt voor je snelle reactie 🙂

Antwoorden
Fem 3 september 2021 - 14:07

Zie deze pagina: https://www.standorthamburg.eu/evenementen-in-hamburg/uitgaan-in-hamburg/ 🙂 In de clubs is een mondkapje nodig bij het dansen. Afstand komt dan te vervallen.

Antwoorden
Justus 3 oktober 2021 - 20:36

Hoi, Dank voor de updates.
Ik ben bezig met het plannen van een teamweekend in Hamburg en ik vroeg me af hoe het zat met clubs, kroegen en terrassen.
Zijn de clubs weer open? en wat zijn de regels/beperkingen hiervan? (sluitingstijd, etc)

Hoor ”t graag even van je >

Antwoorden
Fem 5 oktober 2021 - 19:58

Hi Justus, clubs mogen open, en ze mogen zelf kiezen of ze mensen op 3G-basis of op 2G-basis toelaten. Aangepaste sluitingstijden zijn er niet, d.w.z., niet als algemene regel (er zullen individuele clubs zijn die anders open zijn dan normaal, maar dat is eigen keus.) Viel Spaß!

Antwoorden
W.E.W. 14 februari 2022 - 17:29

Hi, dank voor de heldere uitleg.
Klopt het dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en daarbovenop maar 1 extra prik hebben gehad niet gelden als geboosterd? Begrijp ik dan wel goed dat als zij wel een negatieve test daar bovenop kunnen laten zien dat zij dan wel overal naar binnen kunnen? En er geld om de 2 dagen testen toch (want een test is 48 uur geldig)?

Antwoorden
Fem 15 februari 2022 - 09:21

Hoi! Dat klopt, Jansen + één extra prik geldt niet als geboosterd, dus om op een 2G+-locatie binnen te komen, moet je dan inderdaad testen. Sneltests zijn 24 uur geldig, PCR-tests zijn 48 uur geldig. Net als in NL krijg je alleen een PCR-test met klachten en/of een positieve sneltest, dus het komt toch neer op een dagelijkse sneltest.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid