Home Ontdek Hamburg Wijken in Hamburg: Niendorf

Wijken in Hamburg: Niendorf

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Niendorf is misschien niet Hamburgs opwindendste Stadtteil. Nee. Het is zéker niet Hamburgs opwindendste Stadtteil, hoewel het om redenen waarover ik lekker niet ga uitwijden 😉 een bijzondere plaats in mijn hart/Stadtteileranglijst heeft gekregen. Er zijn geen hotels, geen enorm boeiende musea, weinig restaurants, geen echt interessante winkels.

En toch zou ik je aanraden er eens heen te gaan. Misschien niet bij je eerste bezoek aan Hamburg. En vooruit, misschien ook niet bij het tweede. Maar als je eens wat meer tijd hebt… Ik vertel je waarom:

Doen in Niendorf

Büchereck
Boekenwurmen, om te beginnen, spoeden zich naar de Bückereck, een boekenparadijs waar je je al snel thuis voelt (Nordalbingerweg 15). Er zijn regelmatig interessante lezingen. Je kunt ook gewoon met een boek in een hoekje kruipen.

Street art
Verder heeft street artist Vincent Schulze een aantal hoekjes van de wijk opgefleurd met zijn kunstwerken, zijn er op verschillende plekken sculpturen in het wild te spotten en is het station Niendorf-Nord onder de grond absoluut een plaatje.

Niendorfer Gehege en Waldcafé Corell
Wandelen, paardrijden, fietsen en wild spotten doe je in het Niendorfer Gehege, een groot bos dat toch maar mooi (min of meer) midden in de stad ligt. Wild eten doe je vervolgens bij Waldcafé Corell.

Sauna Bondenwald
Heb je geen zin om actief te zijn, dan kun je in dat Niendorfer Gehege gewoon lekker poedelen in een sauna en prachtige zen-tuin, namelijk bij Bondenwald (Friedrich-Ebert-Straße 71) (aanrader!).

Nordische Weihnachtsmarkt
Liefhebbers van kerstmarkten gaan in december even kijken: dan is er op de Tibarg (het grote winkelplein van Niendorf) een Nordische Weihnachtsmarkt.

Hoteltips

Niendorf zelf heeft geen hotels. Dat is niet erg, want deze wijk is niet de perfecte uitvalsbasis om heel Hamburg te verkennen. Wil je toch in de buurt van Niendorf logeren, dan ligt het Lindner Park-Hotel Hagenbeck in Lokstedt op een paar minuten met de U2. Dit is een bijzonder fijn hotel (voor mijn logeerverslag zie hier) dat direct naast de dierentuin ligt. Met de U2 ben je in een kwartiertje in het centrum van Hamburg.

Restauranttips

Café Artig
Een van de schattigste lokalen voor Kaffee & Kuchen (taaaaaart) aan de Graf-Anton-Weg, waar, zoals de naam al doet vermoeden, kunstige workshops en tentoonstellingen worden georganiseerd.

Pulvermühle
Nog niet zo heel lang geleden opende Pulvermühle zijn deuren. In dit oude (en bijzondere) fabriekspand kun je nu lekker eten, en de architectuur en videosculptuur bewonderen.

Van A naar B in Niendorf

Voor Niendorf is de U2 je lijn, de belangrijkste haltes zijn Niendorf Markt en Niendorf Nord
Meer ov-tips: Met het ov door Hamburg en voor een fiets: StadtRAD Hamburg

Op naar Hamburg!

Heb je nou ook zin om Hamburg te verkennen, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Stations in Hamburg: Niendorf Nord

Wijken in Hamburg: op naar Niendorf

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid