Home Ontdek Hamburg Een stenen tapijt op de Wilhelminenbrücke

Een stenen tapijt op de Wilhelminenbrücke

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hamburg heeft bruggen in alle soorten en maten, dus ook een brug met een vloerkleedje, want waarom niet: de Wilhelminenbrücke in de Speicherstadt. Deze brug loopt over de Kehrwiederfleet en verbindt de Kehrwiederspitze met Am Sandtorkai.

De Wilhelminenbrücke: een tapijt van steen

De Körber-Stiftung (die naast de brug kantoor houdt) kwam met het idee van een kunstwerk dat tegelijkertijd een ‘gebruiksvoorwerp’ zou zijn: een stenen vloerkleed op de nabijgelegen brug uit 1888.

Het ‘Steinerne Orientteppich’ van kunstenaar Frank Raendchen siert de Wilhelminenbrücke sinds 2005. Wilhelmines vloerkleed is 2,45 m breed en 27 m lang, en de motieven die gebruikt zijn symboliseren Hamburgs verbinding met de wereld. Hamburg is natuurlijk niet voor niets bekend als ‘das Tor zur Welt’.

Meer over het Steinerne Orientteppich kun je lezen en bekijken bij Hamburgs Kulturkarte.

Hier vind je de Wilhelminenbrücke

De Wilhelminenbrücke ligt in de Speicherstadt, tussen U Baumwall en de Elbphilharmonie (Google Maps)

➤ Doen in de buurt: lekker eten in het Portugiesenviertel, een bezoek brengen aan de Elbphilharmonie, een taartje eten bij Klein und Kaiserlich, of misschien liever aan de koffie in het Kaffeemuseum? Als je durft, ga je griezelen in de Hamburg Dungeon, maar ik reken een wandeling aan de Elbe ook goed, hoor! Je kunt ook Miniatur Wunderland in duiken.

9 klassieke Bruggen in Hamburg, Wilhelminenbrücke, foto door Rita

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

1 reactie

Anita 11 juni 2023 - 08:06

Al veel keren in Hamburg geweest, maar heb dit nog niet gezien. Leuk om de volgende keer te bekijken.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid