Home Ontdek Hamburg Zomertip: naar de openluchtbioscoop in Hamburg

Zomertip: naar de openluchtbioscoop in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een zwoele avond, een koud drankje en een goedgevulde picknickmand… en een mooie film in de openluchtbioscoop in Hamburg. Dat klinkt als zomer!

Sterker nog, je weet dat het zomer is als het Open Air Kino-seizoen weer van start gaat! Wat mij betreft een van dé zomertips voor je stedentrip naar Hamburg. Dit zijn de leukste openluchtbioscopen van Hamburg.

6x naar de Open Air Kino in Hamburg

Schanzenkino

We beginnen met de bioscoop waar ik mijn eerste open air film zag, de Schanzenkino (ik zag de Indiase film Lunchbox in 2014, aanrader). Het is nog steeds mijn favoriet (maar lees vooral verder, want de andere opties hebben elk hun eigen pluspunten!)

Midden in het Sternschanzenpark zit je hier op je eigen kleedje in het gras, min of meer pal onder de Fernsehturm. Mocht je picknickmand nog leeg zijn, dan kun je ter plaatse drankjes en currywurst regelen. Je mag twee uur voor de film begint ‘naar binnen’, dus er is tijd genoeg voor een picknick bij zonsondergan.

Meer info: schanzenkino.de

Open Air Kino Hamburg: Schanzenkino

Foto: schanzenkino via IG

Zeise Open Air

Twee vliegen in één klap: een goede film en een bijzondere locatie. Zeise Open Air vindt plaats op de binnenplaats van het Altonaer Rathaus. Op het programma staan vooral arthouse films.

Meer info: zeise.de/openair

Freiluft Kino hamburg

Foto: hunnybunny22191 via IG

St. Pauli Sommerkino / Filmnächte im Millerntor

In de zomer is het Millerntor-Stadion ook leuk als je niet van voetbal houdt. Om te beginnen vanwege de Millerntor Gallery (voor de fans van urban art), en zeker ook vanwege de St. Pauli Sommerkino. Je vindt er nieuwe bioscoopfilms , maar ook docu’s over sociale projecten. In het stadion zit je overdekt, een beetje regen mag de pret dus niet drukken.

Meer info: stpauli-sommerkino.de/

Open Air Kino Hamburg

Foto: escapeventure_hamburg via IG

ElbFilmKunst

ElbFilmKunst brengt je cultuur in de natuur. Of in elk geval zo dicht bij de natuur mogelijk, bijvoorbeeld op het strand bij Blankenese, aan het Altonaer Balkon, in een natuurgebied of in het August-Lütgens-Park. De locaties wisselen steeds en niemand heeft er last van, want de films bij deze openluchtbios beluister je via je eigen draadloze koptelefoon. Bij Engelse films kun je kiezen om je koptelefoon op Engels te zetten.

Het filmaanbod is heel gevarieerd, van arthouse tot korte film, van redelijk recente films tot piratenfilms uit 1942.

Meer info: elbfilmkunst.de

Openluchtbioscoop Hamburg

Foto: elbfilmkunst via IG

Binnenalster Filmfest

Een bioscoop die op het water drijft! Nuja, het scherm drijft op de Binnenalster, jij mag lekker aan wal blijven zitten. Het Binnenalster Filmfest is onderdeel van het gewone Filmfest en vindt plaats in september. Toegang tot de drijvende bioscoop is gratis.

Meer info: Binnenalster Filmfest

Foto: achim_espelage via IG

filmRaum

Tussen eind juli en begin september kun je ook in Eimsbüttel terecht voor een gezellige bioscoopavond in de buitenlucht. Bonus: elke vrijdag is deze open air Kino in Hamburg gratis. Je kijkt je film hier met een koptelefoon.

Meer info: filmRaum im Stadtpark Eimsbüttel

Pro-tips voor een bezoek aan de openluchtbioscoop in Hamburg

  • Een compleet filmoverzicht van alle films dit open air seizoen vind je op hamburg.de.
  • Houd er rekening mee dat Duitse bioscopen toeslagen rekenen voor langere films. Dat geldt ook voor de openluchtbioscopen (maar natuurlijk niet voor de open air Kinos die gratis zijn).
  • Neem voor de Schanzenkino een picknickdeken (of een campingstoeltje) mee, en voor de openluchtbioscopen waar stoelen zijn een kussentje. Echt comfortabel zijn die stoelen namelijk niet en een film kijken met een blikken bips is niet leuk.
  • Een beetje een no-brainer misschien, maar toch: zorg dat je in het Millerntor-Stadion niet in de buurt van een paal komt te zitten… (ik spreek uit ervaring)

Prutweer? Dan snel naar een binnenbioscoop!

Zo’n Freiluftkino is natuurlijk leuk, maar het kán gebeuren dat het weer niet gezellig doet. De Schanzenkino heeft een alternatief, en in het Millerntor-Stadion zit je overdekt, waardoor de film vaak ook bij slechter weer door kan gaan (tenzij het echt met bakken uit de hemel komt, natuurlijk). Bij de andere openluchtbioscopen kan het zijn dat de film wordt afgezegd. Gelukkig hebben we een ruime keus aan binnenbioscopen: de leukste bioscopen van Hamburg.

Openluchtbioscopen Hamburg: de leukste open air Kinos

Meer zomertips voor Hamburg

Misschien denk je bij het plannen van de zomervakantie niet onmiddellijk aan Hamburg, maar echt, Hamburg is helemaal geen gekke zomerbestemming. Kijk maar eens:

Op naar Hamburg!

Kom je deze zomer ook naar Hamburg? Dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein sta je zo in heet hart van de stad! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid